Menu

Nyt overfald på venstrefløjsaktivister i Århus.

Natten lørdag til søndag blev tre unge fra venstrefløjen i Århus overfaldet af en gruppe nynazister med tilknytning til den racistiske gruppe White Pride. Overfaldet skete foran en 7 Eleven kiosk i Århus.

Det formodes at omkring 8 nynazister fra den racistiske gruppe White Pride natten lørdag til søndag deltog i et overfald på tre unge venstrefløjs aktivister fra det anti-racistiske miljø i Århus.

Under overfaldet fik en af venstrefløjs aktivisterne brækket næsen.

Kilder i det århusianske anti-racistiske miljø oplyser i dag til P77 at en de højreradikale gerningsmænd er et aktivt medlem af White Pride og tidligere dømt for vold og overfald på venstrefløjs aktivister.

Sara Victoria Bruun fra Enhedslisten i Århus som selv er en del af det anti-racistiske miljø i Århus udtaler følgende til P77 omkring det nye overfald på venstrefløjs aktivister i Århus.

" I forbindelse med den antiracistiske demonstration Good Night White Pride blev en gruppe helt unge antiracister også overfaldet efter demonstrationen. Alle disse overfald skaber utryghed i det anti-racistiske miljø i Århus. Vi er efterhånden mange som frygter at blive overfaldet når vi færdes på gaden og det skaber utryghed at nynazister dukker op helt ud af den blå luft og umotiveret overfalder folk fra venstrefløjen."

Sara Victoria Bruun kunne ikke oplyse til P77 om overfaldet er blevet politianmeldt. Men hun opfordre de personer som er blevet overfaldet af nynazister til at anmelde overfaldet til Århus Polit. Så sagen kan blive registreret og efterforsket.

P77 har også været i kontakt med Århus Politi i dag. Anders Uhrskov fra Århus Politi oplyser at der ikke ligger nogen anmeldelse og politiets vurdering er at der ikke er tale om politisk vold men om almindeligt tumult.

Det eneste politiet har registreret om hændelsen er hvad der står i deres døgnrapport. I rapporten står der at der natten lørdag til søndag var tumult ude foran 7 Eleven Kiosken. Dog ville ingen foretage en anmeldelse da politiet dukkede op på stedet. Det var heller ikke muligt for politiet at få et signalement af de personer som menes stå bag overfaldet på de tre venstrefløjs aktivister, fordi de to personer som politiet talte med på stedet ikke ønskede at udtale sig til politiet.

Last modified onTuesday, 19 October 2010 09:57

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?