Menu

Racistisk jargon tilladt hos politiet så længe den ikke bruges udadtil

 

Politiet har siden august i år  kørt en stor kampagne "Stop Hadeforbrydelser"  for at få dansker til at droppe den racistiske jargon og anmelde hadeforbrydelser og racisme. Men indadtil hos Politiet er en racistisk jargon i orden og tilladt. Den kan ovenikøbet være sund i følge Politiet selv.

Samtidigt med at offentligheden og befokningen opfordres af Politiet til at droppe racismen og anmelde hadeforbrydelser er en racistisk jargon indadtil hos Politiet tilladt og i orden. Politiet betegner den ovenikøbet som sund for de betjente som trænger til at komme af med deres frustrationer.

Det kan man læse i Politiets eget medlemsblad Magasin Politi fra december 2009.

 

»Hvis politiet internt og helt uden for offentlighedens søgelys lejlighedsvist har en racistisk jargon, som er mere humoristisk end sarkastisk og ond, kan den have en beroligende effekt og hjælpe betjentene af med frustrationer. Forbliver det i omklædningsrummet, er det o.k. Men det må ikke udvikle sig til en kultur, at det generelt bliver i orden at tale nedsættende om forskellige befolkningsgrupper.»

»Politiets måde at kommunikere på er derfor vigtig, og den bliver nøje observeret. Derfor er det ikke nok, at kommunikationen følger de gængse samfundsnormer for kommunikation. Tonen fra politiet skal være venligere og signalere nysgerrighed og interesse, sammenlignet med hvordan andre grupper kommunikerer. Det er vigtigt, ikke mindst for politiet som korps, at det medvirker til at skabe et positivt billede af sig selv. Det er derfor fuldstændigt urimeligt, at politiet bruger udtryk som ”perker“ udadtil.«

Kilde: Magasinet Politi december 2009

Politiet modtager fast klager fra offentligheden over racistisk og nedsættende sprogbrug. Sidste nye sag er fra december i år og handler om agressiv og nedsættende sprogbrug anvendt af Politiets egen indsatsleder under det store Klimatopmøde i København sidste år.

 

 

 

Last modified onSunday, 18 August 2013 15:01

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?