Menu

Kurt Westergaard i unåde hos Islam-hadere: Quisling med Stockholmssyndrom

Kurt Westergaard i unåde hos Islam-hadere: Quisling med Stockholmssyndrom

Der falder stærke ord fra den amerikanske anti-islam blogger Pamela Geller over, at muhammedtegner Kurt Westergaard har sagsøgt og fået tilkendt erstatning på 130.000 kr. fra danske Anders Gravers for uretmæssig brug af hans tegning.

I årene efter muhammedtegningen rejste Kurt Westergaard rundt i USA med Trykkefrihedsselskabets Lars Hedegaard for at fortælle om sin Muhammedtegning til dem der ville høre. Det ville ikke mindst den antimuslimske agitator Pamela Geller, der blandt andet arrangerede et boglanceringsmøde i New York for bog af Hedegaard og Westergaard. fælles bog.

Den gang udtrykte Geller den dybeste beundring for Westergaard. Men efter at Westergaard har sagsøgt danske Anders Gravers fra den islamofobiske forening Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) og Stop Islamiseringen af Europa (SIOE) og fået tilkendt 130.000 kr. i erstatning i byretten, er den tidligere tegnehelt faldet i unåde først hos Gravers og nu hos amerikaneren Geller, kendt for sin forrygende hadefulde sprogbrug, der i sin blog kalder Kurt Westergaards træk for et »Stockholmssyndrom«.

»Med en uforståelig drejning af begivenhederne har den forvirrede danske tegner Kurt Westergaard sagsøgt min ven og frihedskæmper Anders Gravers, den danske leder af SIOE (Stop Islamisation of Europe) for den antydede brug af Muhammedtegningerne til en demonstration. Han har sagsøgt, og han har vundet« siger Geller og uddyber det for hende uforståelige ved situationen:

»Tænk engang, muslimer har gentagne gange forsøgt at dræbe Westergaard med koldt blod, og så sagsøger han ... Gravers, en forkæmper for frihed og mod jihad.«

Geller bemærker, at hun allerede i 2008 blev skeptisk overfor Westergaard, da han truede en af hendes andre venner, den hollandske politiske Geert Wilders, med sagsanlæg hvis ikke hans Muhammed-tegning blev fjernet fra den islamfjendtlige agitationsfilm FITNA. Men med dommen over Anders Gravers er den helt gal for Geller:

»Westergaard er nu sunket endnu dybere ved at bukke og skrabe for den politiske venstrefløj. Nu har han sagsøgt lederen af bevægelsen Stop Islamisation of Europe Anders Gravers, min kollega og partner i den transatlantiske counterjihad-koalition (SIOA), Anders Gravers for at have antydet et billede af tegningen til en demonstration. Ja det er rigtigt, Gravers viste ikke en gang tegningen. Både SIOE (Stop Islamisation of Europe) og SIAD (Stop islamiseringen af Danmark) er udnævnt i retssagen.«

4d5c2b4e63En stolt Pamela Geller viser sin Kurt Vestergaard-underskrift frem i 2008

Endelig kaster bloggeren sin dom over Kurt Westergaard:

»At sætte denne fyr op som en helt var ......... en dårlig idé - hvilket viste sig med al tydelig pinlighed, da han truede med at sagsøge Wilders. Westergaard var altid tilbageholdende som »helt« - næppe et ikon for vores livs kamp«.

Sådan er sprogbrugen i det antimuslimske netværks kamp mod Islam, som danske bloggere og racismeanklagede debattører ellers var hurtige til at affeje som »stort anlagt konspirationsteori« og »venstreekstremistisk efterretningstjeneste fra Danmark«, da P77 begyndte at skrive om netværket. Også Flemming Rose har lagt afstand til mere rabiate elementer i netværket, nemlig Trykkefrihedsselskabet og Lars Hedegaard, da det blev afsløret at Rose muligvis offentliggjorde tegningerne vel vidende om risikoen for ramaskrig i den arabiske verden.

Det ser ud til at den tegning bliver ved med at sætte sindene i kog. Denne gang dog kun hos de rabiate islamofober.

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?