Menu

Islamkritikere heilede på Rådhuspladsen

Islamkritikere heilede på Rådhuspladsen

Facebook gruppen Nej til moskeer afholdt demonstration på Rådhuspladsen og der blev heilet og råbt fremmedfjendske slagsord.

Facebook gruppen Nej til Moskeer i Danmark afholdt sin første demonstration i søndags på Rådhuspladsen i København. Selv om der var  over 700 der havde tilmeldt sig demonstrationen dukkede kun omkring 35 personer op på selve dagen. 

Og det var en ret homogen flok af af islamkritikere - sådan omtalte de sig selv, som var dukket op. De fleste af deltagerne var fra grupper på den yderste højrefløj og der blev såmen både heilet og råbt "Danmark for danskerne, udlændinge ud".

TV 2 News var også på stedet og gav TV mikrofonen til en glad Lars Grønbæk Larsen der med fast stemme kunne fortælle hele Danmark at han og de andre deltagere ikke var racister eller fascister, men blot islamkritiske og imod moskeer i Danmark.

Mens Grønbæk Larsen afholdt sin tale takke været de venlige journalister fra TV 2 News, heilede hans kammarater og strakte armen i den velkendte nazistiske hilsen.

Lars Grønbæk Larsen er tidligere talsmand for den højreradikale gruppe Vederfølner, men i dag er han gået over til at være aktiv i en udbrydere gruppe af det oprindelige Fremskridtsparti. Udbrydere gruppen som tæller ældre medlemmer af Fremskridtspartiet og flere yngere kræfter fra den yderste højrefløj blandt andet Lars Grønbæk Larsen og den tidligere leder af Danish Defence League Bo Vildbrand og så en del fra Den danske forening, disse har forenet sig i et nyt parti Frihedspartiet, partiet forsøger at relancere sig som et nyt Fremskridtsparti og et højreradikalt alternativ til Dansk Folkeparti.

Foruden Lars Grønbæk Larsen sås også en gruppe nynazister fra Danmarks Nationale Front der holder til i Nordsjælland og i Brønshøj og et par højreekstremister fra Danskernes Parti og et par ældre personer fra den danske forening.

Også islamkritikeren Julius A. Børgesen tidligere talsmand for racistiske Dansk Front deltog og det samme gjorde islamkritikeren og tasteturkrigeren på Facebook Kristian Reha, der også er medlem af Danish Defence League. Kristian Reha gjorde sig især bemærket med sin påklædning der næppe levede op til den militante sorte dresscode de andre havede fulgt.

Alt i alt blev begivenheden endnu en fuser for den antimuslimske fløj og desvære endnu en fjer i hatten for danske nynazister, der endnu engang fik plads til at høste både avisoverskrifter og taletid på TV.

Admin i Nej til Moskeer gruppen på Facebook og anmelder af demonstrationen dukkede slet ikke op til sin egen demonstration.

Dette fik flere medlemmer af Nej til Moskeer til tasterne og ifølge flere kilder fra gruppen som P77 har været i kontakt med, går der rygter om at gruppens admin er den egyptisk fødte Cherif El-Ayouty. Han er muslim og har skrevet en bog om hvordan han vil skabe en mere vestlig form for islam og om hvordan der hverken skal være moskeer eller muslimske tørklæder i Danmark.

Cherif har før forsøgt at mobilisere den yderste højrefløj til kamp mod moskeer. Blandt andet har han haft et samarbejde med den fremmedfjendske forening Den danske forening og forsøgt at blive medlem af Dansk Folkeparti.

Men åbenbart var tanken om at stå side om side med danske nynazister, alligvel for stærk kost for den muslimske reformator og han valgte at blive væk fra sin egen demonstration på Rådhuspladsen.

P77 har forsøgt at få svar fra Cherif om det er rigtigt at han er en af bagmændende bag gruppen Nej til Moskeer men har ikke fået svar.

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?